СУЧАСНИЙ СТАН СТВОРЕННЯ, ВИРОБНИЦТВА ТА ДОСЛІДЖЕННЯ ТАБЛЕТОВАНИХ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ. Повідомлення 26. Таблетки для розжовування: характеристика, класифікація, методи одержання, допоміжні речовини при виробництві таблеток для розжовування
DOI:
https://doi.org/10.11603/2312-0967.2016.4.7130Ключові слова:
таблетки для розжовування.Анотація
У статті наведено результати літературного огляду щодо особливостей виробництва таблеток для розжовування.Посилання
Helmy A. Preparation, characterization, and in vitro/vivo evaluation of indion-based chewable tablets of paracetamol and ibuprofen for pediatric use. / A. Helmy, S. Kady, A. Khames, A. Abdelbary // J. of American Science. – 2011. – № 7. – Р. 831-844.
Bowman C. Administration of drugs to patients with swallowing difficulties. / C. Bowman // J. of the Malta College of Pharmacy Practice – 2007. – № 12. – Р. 42-45.
Karuna B. Taste masking to improve compliance. / B. Karuna, G. Savita, S. Sushma // Internat. Research J. of Pharm. and Applied Science. – 2013. – № 3. – Р. 224-237.
Michele Th. Safety of chewable tablets for children. / Th. Michele, B. Knorr, E. Vadas, Th. Reiss // J. of Asthma. – 2002. – № 5. – P. 391-403.
Quality Attribute Considerations for Chewable Tablets. Guidance for Industry. Draft guidance. U.S. Department of Health and Human Services FDA Pharmaceutical Quality/CMC. – 2016. – 13 р.
Abdel N.Z. Chewable Tablets: Is this Dosage Form Well Evaluated by Palestinian Health Professionals? /N.Z. Abdel, Abeer O. Abu Ghosh, W.M. Sweileh, Samah W. Al-Jabi // The Islamic University J. – 2007. – № 2, Vol. 15. – P. 83-94.
Anusha V. Formulation and characterization of albendazole chewable tablets. / V. Anusha, S. Palanichamy, M. Sugumar, M. Rajesh // Pelagia Research Library Der Pharmacia Sinica. – 2012. – № 3 (2). – P. 211-216.
Effect of probiotic chewing tablets on early childhood caries – a randomized controlled trial. / T. Hedayati-Hajikand, U. Lundberg, C. Eldh, S. Twetman [and oth.]. // BMC Oral Health. – 2015. – № 15. – 5 р.
Renu. Chewable Tablets: A Comprehensive Review. / Renu, Jyoti D., Pawan J., Balvinder Singh. // The Pharma Innovation J. – 2015. – № 4. – Р. 100-105.
An update of taste masking methods and evaluation techniques. / V. Sonawane, M. Saiffee, N. Shinde, A. Hawaldar [and oth.]. // Scholars Research Library Der Pharmacia Lettre. – 2010. – № 2 (6). – Р. 1-15.
Mirajkar R. Taste masking methods and agents in pharmaceutical formulations. / Mirajkar R., Devkar M., Kokare D. // Internat. Research J. of Pharmacy. – 2012. – № 3. – Р. 67-70.
Ahire S.B. A review: taste masking techniques in pharmaceuticals. / S. B. Ahire, V.H. Bankar, P.D. Gayakwad, S.P. Pawar // Pharma science monitoran international J. of pharm. sciences. – 2012. – № l-3 (3). – Р. 68-82.
Datrange P. Development of taste masked formulation for bitter drug. / P. Datrange, S. Kulkarni, R. R. Padalkar // Research J. of Pharm., Biol. and Chemical Sciences. – 2012. – № 3. – Р. 727-753.
Development of Guava extract chewable tablets for anticariogenic activity against Streptococcus mutans. / S. Saraya, J. Kanta, N. Sarisuta, R. Temsiririrkkul [and oth.]. // Mahidol University J. of Pharm. Sciences. – 2008. – № 35. – P. 18-23.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі .
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).