КРІОСКОПІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ СОКІВ КАВУНА І СЛИВИ

Автор(и)

  • Л. В. Соколова
  • Л. М. Іванець
  • А. Є. Соколова
  • О. В. Лукієнко

DOI:

https://doi.org/10.11603/2312-0967.2011.4.2745

Анотація

Представлено результати дослідження із визначення температур замерзання соків кавуна, сливи та їх розведень. Встановлена залежність температури замерзання від природи біологічно активних речовин, розведення та наявності вільної або зв’язаної води в рослинах. Доведено доцільність заморожування перед проведенням сублімаційного сушіння соку сливи в розведенні (1:2) та нерозведеного соку кавуна. Відпрацювання оптимальних режимів заморожування і сублімації буде сприяти зменшенню витрат на виробництво і ціни на готову продукцію.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-03-26

Як цитувати

Соколова, Л. В., Іванець, Л. М., Соколова, А. Є., & Лукієнко, О. В. (2014). КРІОСКОПІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ СОКІВ КАВУНА І СЛИВИ. Фармацевтичний часопис, (4). https://doi.org/10.11603/2312-0967.2011.4.2745

Номер

Розділ

ФАРМАЦЕВТИЧНА ТЕХНОЛОГІЯ, БІОФАРМАЦІЯ, ГОМЕОПАТІЯ