КРІОСКОПІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ СОКІВ КАВУНА І СЛИВИ

Authors

  • Л. В. Соколова
  • Л. М. Іванець
  • А. Є. Соколова
  • О. В. Лукієнко

DOI:

https://doi.org/10.11603/2312-0967.2011.4.2745

Abstract

Представлено результати дослідження із визначення температур замерзання соків кавуна, сливи та їх розведень. Встановлена залежність температури замерзання від природи біологічно активних речовин, розведення та наявності вільної або зв’язаної води в рослинах. Доведено доцільність заморожування перед проведенням сублімаційного сушіння соку сливи в розведенні (1:2) та нерозведеного соку кавуна. Відпрацювання оптимальних режимів заморожування і сублімації буде сприяти зменшенню витрат на виробництво і ціни на готову продукцію.

Published

2014-03-26

How to Cite

Соколова, Л. В., Іванець, Л. М., Соколова, А. Є., & Лукієнко, О. В. (2014). КРІОСКОПІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ СОКІВ КАВУНА І СЛИВИ. Pharmaceutical Review Farmacevtičnij časopis, (4). https://doi.org/10.11603/2312-0967.2011.4.2745

Issue

Section

Pharmaceutical technology, biopharmacy, homeopathy, biotechnology