ПРО СИТУАЦІЮ З ТРИХІНЕЛЬОЗУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
DOI:
https://doi.org/10.11603/1681-2727.2009.1.759Анотація
Описаний спалах трихінельозу 2003-2004 рр., що відбувся у 2 районах Херсонської області. Захворювання виникли у результаті вживання свиного шашлику, сирого м’яса, сала, фаршу. Діагноз трихінельозу встановлено через 1-1,5 міс. з моменту захворювання. Хворі одержали курс лікування і виписані у задовільному стані. Членам родин проведене профілактичне лікування. М’ясо було придбане на ринках. Ветеринарно-санітарна експертиза м’яса негативна. У вогнищах трихінельозу проведений комплекс протиепідемічних і протиепізоотичних заходів.
##submission.downloads##
Опубліковано
2013-07-03
Як цитувати
Коваль, А., Панкратов, С., Джиганська, Л., Сосновська, К., Дуднік, Н., & Санжаровська, Л. (2013). ПРО СИТУАЦІЮ З ТРИХІНЕЛЬОЗУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ. Інфекційні хвороби, (1). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2009.1.759
Номер
Розділ
Статті
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи, яка через [ВКАЖІТЬ ПЕРІОД ЧАСУ] з дати публікації автоматично стає доступною на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).