ПРО СИТУАЦІЮ З ТРИХІНЕЛЬОЗУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Authors

  • А.А. Коваль Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • С.М. Панкратов
  • Л.В. Джиганська
  • К.І. Сосновська
  • Н.М. Дуднік
  • Л.І. Санжаровська

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2009.1.759

Abstract

Описаний спалах трихінельозу 2003-2004 рр., що відбувся у 2 районах Херсонської області. Захворювання виникли у результаті вживання свиного шашлику, сирого м’яса, сала, фаршу. Діагноз трихінельозу встановлено через 1-1,5 міс. з моменту захворювання. Хворі одержали курс лікування і виписані у задовільному стані. Членам родин проведене профілактичне лікування. М’ясо було придбане на ринках. Ветеринарно-санітарна експертиза м’яса негативна. У вогнищах трихінельозу проведений комплекс протиепідемічних і протиепізоотичних заходів.

Author Biography

А.А. Коваль, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

Published

2013-07-03

How to Cite

Коваль, А., Панкратов, С., Джиганська, Л., Сосновська, К., Дуднік, Н., & Санжаровська, Л. (2013). ПРО СИТУАЦІЮ З ТРИХІНЕЛЬОЗУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ. Infectious Diseases – Infektsiyni Khvoroby, (1). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2009.1.759

Issue

Section

Статті