ДОСЛІДЖЕННЯ ЖИРНИХ КИСЛОТ ЛИСТЯ ПОШИРЕНИХ СОРТІВ М'ЯТИ ПЕРЦЕВОЇ MENTHA PIPERITA L.

Authors

  • К. В. Андріанов
  • Ю. А. Федченкова
  • О. П. Хворост

DOI:

https://doi.org/10.11603/2312-0967.2014.2.2908

Abstract

В листі двох сортів м'яти перцевої Mentha piperita L. визначено якісний склад та кількісний вміст жирних кислот хромато-мас-спектрометричним методом. Визначено наявність загалом 16 речовин, з яких у зразках містилося, відповідно, 12 та 15 сполук. У кількісному відношенні домінували ненасичені жирні кислоти, з індивідуальних сполук - пальмітинова, ліноленова, лінолева кислоти. Загальний вміст жирних кислот у листі сорту «Чорнолиста» склав 7507,82 мг/кг, сорту «Згадка» - 8273,88 мг/кг.

Published

2014-07-09

How to Cite

Андріанов, К. В., Федченкова, Ю. А., & Хворост, О. П. (2014). ДОСЛІДЖЕННЯ ЖИРНИХ КИСЛОТ ЛИСТЯ ПОШИРЕНИХ СОРТІВ М’ЯТИ ПЕРЦЕВОЇ MENTHA PIPERITA L. Pharmaceutical Review Farmacevtičnij časopis, (2). https://doi.org/10.11603/2312-0967.2014.2.2908

Issue

Section

Phytochemical researches