ВПЛИВ КОНЦЕНТРАЦІЇ СПИРТУ ЕТИЛОВОГО НА ЕКСТРАКЦІЮ СЕСКВІТЕРПЕНОВИХ КИСЛОТ ВАЛЕРІАНИ

Authors

  • Л.В. Вронська

DOI:

https://doi.org/10.11603/2312-0967.2012.3.2634

Abstract

Досліджено вплив концентрації спирту на екстракцію сесквітерпенових кислот валеріани лікарської. Показано, що витяги, отримані на 80 % спирті етиловому, мають найвищий вміст ацетоксивалеренової і валеренової кислот та валереналю. Використання водно-спиртових сумішей з низьким вмістом спирту етилового зумовлює значний гідроліз ацетоксивалеренової кислоти і не забезпечує кількісної екстракції валеренової кислоти та валереналю.

Published

2014-03-18

How to Cite

Вронська, Л. (2014). ВПЛИВ КОНЦЕНТРАЦІЇ СПИРТУ ЕТИЛОВОГО НА ЕКСТРАКЦІЮ СЕСКВІТЕРПЕНОВИХ КИСЛОТ ВАЛЕРІАНИ. Pharmaceutical Review Farmacevtičnij časopis, (3). https://doi.org/10.11603/2312-0967.2012.3.2634

Issue

Section

Pharmaceutical technology, biopharmacy, homeopathy, biotechnology