ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА СТАН ІМУНІТЕТУ ТА НЕСПЕЦИФІЧНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ОРГАНІЗМУ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ
DOI:
https://doi.org/10.11603/1681-2727.2008.1.856Abstract
Додаткове включення соєвих продуктів до харчового раціону позитивно впливало на імунний статус хворих на туберкульоз легень. Спостерігались тенденція до зростання кількості основних популяцій та субпопуляцій лімфоцитів, покращення їх функціональної активності, ослаблення автоімунних процесів в організмі, а також підвищення фагоцитарної та метаболічної активності нейтрофільних гранулоцитів, що є особливо важливим для хворих на туберкульоз. Отримані результати дозволяють рекомендувати включення соєвих продуктів у комплексну терапію туберкульозу легень.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Journal Infectious Disease (Infektsiini Khvoroby) allows the author(s) to hold the copyright without registration
Users can use, reuse and build upon the material published in the journal but only for non-commercial purposes
This journal is available through Creative Commons (CC) License BY-NC "Attribution-NonCommercial" 4.0