КЛІНІЧНІ АСПЕКТИ ХАРЧОВОЇ ТОКСИКОІНФЕКЦІЇ, ЗУМОВЛЕНОЇ УМОВНО-ПАТОГЕННИМИ ЗБУДНИКАМИ

Authors

  • В.Д. Москалюк Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • Н.А. Богачик
  • Я.В. Венгловська
  • А.С. Сидорчук
  • С.Р. Меленко

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2012.2.484

Abstract

Обстежено хворих на харчову токсикоінфекцію, спричинену умовно-патогенною флорою. Частіше етіологічними чинниками харчової токсикоінфекції були Klebsiella pneumoniae, Citrobakter, S. аureus. Серед клінічних форм переважав гастроентеритний варіант. Не встановлено залежності клінічних проявів та тяжкості захворювання від етіологічного фактору. Об’єктивною оцінкою ступеня тяжкості, повноти одужання служили інтегративні показники ендогенної інтоксикації

Author Biography

В.Д. Москалюк, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

Published

2013-06-21

How to Cite

Москалюк, В., Богачик, Н., Венгловська, Я., Сидорчук, А., & Меленко, С. (2013). КЛІНІЧНІ АСПЕКТИ ХАРЧОВОЇ ТОКСИКОІНФЕКЦІЇ, ЗУМОВЛЕНОЇ УМОВНО-ПАТОГЕННИМИ ЗБУДНИКАМИ. Infectious Diseases – Infektsiyni Khvoroby, (2). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2012.2.484

Issue

Section

Статті