ХАРЧОВА ТОКСИКОІНФЕКЦІЯ: ОСОБЛИВОСТІ ЛІКУВАННЯ
DOI:
https://doi.org/10.11603/1681-2727.2004.1.1576Abstract
Патогенез харчової токсикоінфекції (ХТІ) настільки своєрідний, що універсальний метод лікування всіх інфекційних захворювань - етіотропна терапія - не знаходить застосування саме при ХТІ.
Збудник/збудники ХТІ надходять в організм захворілого (постраждалого) у хвороботворній біомасі, тому викликають не зараження, а захворювання. Приживлення збудника в організмі захворілого не відбувається, тому що інкубаційний період при ХТІ минає в харчовому продукті, але не в організмі захворілого. Особлива гострота і чітка циклічність інфекційного процесу, властивого для ХТІ, відображає одномоментний характер патологічного впливу проковтнутих збудників. Інфекційне вогнище до моменту захворювання в організмі захворілого не встигає сформуватися, тому антибіотики як засоби етіотропного лікування не знаходять при ХТІ терапевтичного застосування [1-4].
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Journal Infectious Disease (Infektsiini Khvoroby) allows the author(s) to hold the copyright without registration
Users can use, reuse and build upon the material published in the journal but only for non-commercial purposes
This journal is available through Creative Commons (CC) License BY-NC "Attribution-NonCommercial" 4.0