ХАРЧОВА ТОКСИКО ІНФЕКЦІЯ-ОТРУЄННЯ ЧИ ІНФЕКЦІЯ?
DOI:
https://doi.org/10.11603/1681-2727.2005.3.1417Abstract
Наведено сучасні оригінальні уявлення про етіологію, патогенез, клінічні прояви харчової токсико-інфекції (ХТІ), лікування хворих, профілактичні заходи. ХТІ розглядається як окреме нозологічно самостійне захворювання з унікальним патогенезом, тому не може бути ні харчовим отруєнням (ХО), ні кишковою інфекцією, ані будь-яким іншим захворюванням, крім ХТІ. На прикладі ХТІ продемонстрована непридатність для захворювань, пов'язаних з їжею, Міжнародної статистичної класифікації хвороб 10-го перегляду. Пропонується доповнити зазначену статистичну класифікацію класифікацією клінічною, щоб діагностика «захворювань, пов'язаних з їжею» відповідала сучасним науковим уявленням.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Journal Infectious Disease (Infektsiini Khvoroby) allows the author(s) to hold the copyright without registration
Users can use, reuse and build upon the material published in the journal but only for non-commercial purposes
This journal is available through Creative Commons (CC) License BY-NC "Attribution-NonCommercial" 4.0