ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА СТАН ІМУНІТЕТУ ТА НЕСПЕЦИФІЧНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ОРГАНІЗМУ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ

Автор(и)

  • Ю.М. Анісімова Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • Н.Г. Бичкова
  • В.П. Мельник
  • В.Р. Боровський
  • Л.В. Стаднік

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2008.1.856

Анотація

Додаткове включення соєвих продуктів до харчового раціону позитивно впливало на імунний статус хворих на туберкульоз легень. Спостерігались тенденція до зростання кількості основних популяцій та субпопуляцій лімфоцитів, покращення їх функціональної активності, ослаблення автоімунних процесів в організмі, а також підвищення фагоцитарної та метаболічної активності нейтрофільних гранулоцитів, що є особливо важливим для хворих на туберкульоз. Отримані результати дозволяють рекомендувати включення соєвих продуктів у комплексну терапію туберкульозу легень.

Біографія автора

Ю.М. Анісімова, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-07-08

Як цитувати

Анісімова, Ю., Бичкова, Н., Мельник, В., Боровський, В., & Стаднік, Л. (2013). ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА СТАН ІМУНІТЕТУ ТА НЕСПЕЦИФІЧНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ОРГАНІЗМУ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ. Інфекційні хвороби, (1). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2008.1.856

Номер

Розділ

Статті