ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА СТАН ІМУНІТЕТУ ТА НЕСПЕЦИФІЧНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ОРГАНІЗМУ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ

Authors

  • Ю.М. Анісімова Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • Н.Г. Бичкова
  • В.П. Мельник
  • В.Р. Боровський
  • Л.В. Стаднік

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2008.1.856

Abstract

Додаткове включення соєвих продуктів до харчового раціону позитивно впливало на імунний статус хворих на туберкульоз легень. Спостерігались тенденція до зростання кількості основних популяцій та субпопуляцій лімфоцитів, покращення їх функціональної активності, ослаблення автоімунних процесів в організмі, а також підвищення фагоцитарної та метаболічної активності нейтрофільних гранулоцитів, що є особливо важливим для хворих на туберкульоз. Отримані результати дозволяють рекомендувати включення соєвих продуктів у комплексну терапію туберкульозу легень.

Author Biography

Ю.М. Анісімова, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

Published

2013-07-08

How to Cite

Анісімова, Ю., Бичкова, Н., Мельник, В., Боровський, В., & Стаднік, Л. (2013). ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА СТАН ІМУНІТЕТУ ТА НЕСПЕЦИФІЧНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ОРГАНІЗМУ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ. Infectious Diseases – Infektsiyni Khvoroby, (1). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2008.1.856

Issue

Section

Статті