ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА ПЕРЕБІГ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ГРИПОЗНОЇ ІНФЕКЦІЇ

Автор(и)

  • С.Л. Рибалко Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • Ю.М. Анісімова
  • В.Р. Боровський
  • Л.Д. Жаркова
  • С.Т. Дядюн

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2007.4.1135

Анотація

В експерименті in vitro та in vivo виявлено антигрипозну дію соєвих продуктів, що обумовлено інгібіцією нейрамінідазної активності вірусів грипу, стимуляцією продукції альфа-інтерферону, імуномодулюючими властивостями біологічно активних речовин сої. Соєві продукти позитивно впливали на лікувальну активність протигрипозних препаратів, підсилюючи їх дію. Отримані результати обґрунтовують доцільність використання соєвих продуктів для профілактики грипу і як фактор допоміжної терапії цієї інфекції у людей.

Біографія автора

С.Л. Рибалко, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-08-01

Як цитувати

Рибалко, С., Анісімова, Ю., Боровський, В., Жаркова, Л., & Дядюн, С. (2013). ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА ПЕРЕБІГ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ГРИПОЗНОЇ ІНФЕКЦІЇ. Інфекційні хвороби, (4). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2007.4.1135

Номер

Розділ

Статті