ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЧНИХ КИСЛОТ ЛИСТЯ ПОШИРЕНИХ СОРТІВ М’ЯТИ ПЕРЦЕВОЇ MENTHA PIPERITA L.

  • К. В. Андріанов
  • Ю. А. Федченкова
  • О. П. Хворост

Анотація

в листі 2 сортів м’яти перцевої Mentha piperita L. визначено якісний склад та кількісний вміст органічних кислот хромато-мас-спектрометричним методом. Визначено наявність загалом 21 речовини, з яких в зразках містилося, відповідно, 19 та 20 сполук. В кількісному відношенні домінували лимонна, яблучна, левупинова, кислоти. Загальний вміст органічних кислот у листі сорту «Чорнолиста» дорівнював 25 908,66 мг/кг, сорту «Згадка» - 11737,44 мг/кг.
Опубліковано
2014-11-14
Як цитувати
Андріанов, К. В., Федченкова, Ю. А., & Хворост, О. П. (2014). ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЧНИХ КИСЛОТ ЛИСТЯ ПОШИРЕНИХ СОРТІВ М’ЯТИ ПЕРЦЕВОЇ MENTHA PIPERITA L. Фармацевтичний часопис, (3). https://doi.org/10.11603/2312-0967.2014.3.3290
Номер
Розділ
ФІТОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ