ПРОБІОТИКИ - ПРЕПАРАТИ ДЛЯ КОРЕКЦІЇ ДИСБАКТЕРІОЗІВ ШКІРИ

Автор(и)

  • С.І. Климнюк
  • Г.М. Кременчуцький
  • О.В. Покришко

Анотація

Проведено порівняльне вивчення протимікробної активності музейних штамів Bacillus subtilis 2896, Bacillus licheniformis 254, Escherichia coli M-17, Aerococcus viridans відносно бактерій, які формують мікробіоценози шкіри. Доведено, що ступінь антибактеріального ефекту залежить від індивідуальних особливостей штаму та тест-мікробів.

Підтверджено високий рівень контамінації шкіри ступні та ран у хворих на синдром стопи діабетика аеробними та факультативно-анаеробними мікроорганізмами родів Staphylococcus, Micrococcus, Corynebacterium, Bacillus, Streptococcus, псевдомонадами та ентеробактеріями.

Доведено, що за умов клінічного застосування "A-бактерин" суттєво впливає на мікробіоценози шкіри ступні хворих, зменшуючи рівень колонізації топодемів і частоту зустрічальності окремих видів бактерій, викликаючи зменшення кількості золотистих стафілококів, стрептококів, представники родин Enterobacteriaceae, Pseudomonadaceae. Такі зміни складу мікробної спільноти мають значення у визначенні ефективності застосування пробіотичних препаратів для лікування гнійних ран.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-07-20

Як цитувати

Климнюк, С., Кременчуцький, Г., & Покришко, О. (2014). ПРОБІОТИКИ - ПРЕПАРАТИ ДЛЯ КОРЕКЦІЇ ДИСБАКТЕРІОЗІВ ШКІРИ. Фармацевтичний часопис, (1). Retrieved із https://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/pharm-chas/article/view/3120

Номер

Розділ

ФАРМАКОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ РЕЧОВИН