ДОСЛІДЖЕННЯ ХІМІЧНОГО СКЛАДУ СУЦВІТЬ ЛИПИ СЕРЦЕЛИСТОЇ ТА ШИРОКОЛИСТОЇ
DOI:
https://doi.org/10.11603/2312-0967.2008.2.3070Анотація
Наведені результати дослідження методом абсорбційної спектрофонометрії кількісного вмісту флавоноїдів та полісахаридів у сухій сировині та водному екстракті з суцвіть липи серцелистої та широколистої. Отримані результати свідчать, що вміст флавоноїдів у сухій сировині суцвіть липи серцелистої становить 1,75 %, широколистої - 1,51 %, в водному екстракті відповідно - 1,43 % та 1,35 %. Вміст суми полісахаридів в перерахунку на глюкозу і суху сировину складає 31,74 % для суцвіть липи серцелистої та 34,26 % липи широколистої.##submission.downloads##
Опубліковано
2014-07-19
Як цитувати
Іщенко, М. (2014). ДОСЛІДЖЕННЯ ХІМІЧНОГО СКЛАДУ СУЦВІТЬ ЛИПИ СЕРЦЕЛИСТОЇ ТА ШИРОКОЛИСТОЇ. Фармацевтичний часопис, (2). https://doi.org/10.11603/2312-0967.2008.2.3070
Номер
Розділ
ФІТОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі .
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).