ХІМІЧНЕ ВИВЧЕННЯ ЛІПОФІЛЬНОЇ ФРАКЦІЇ З ТРАВИ LENS CULINARIS.

Автор(и)

  • С.В. Романова
  • С.В. Ковальов

DOI:

https://doi.org/10.11603/2312-0967.2009.2.2964

Анотація

Представлені результати дослідження ліпофільної фракції з трави сочевиці харчової (Lens culinaris). Визначено кількісний вміст ліпофільної фракції в рослинній сировині, який склав 3,9 %. За допомогою хроматографічних методів та якісних реакцій встановлено наявність каротиноїдів, хлорофілів. Кількісний вміст каротиноїдів склав 1065,83 мг%, хлорофілів - 1625,75 мг%. Досліджено якісний склад та кількісний вміст жирних кислот.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-07-17

Як цитувати

Романова, С., & Ковальов, С. (2014). ХІМІЧНЕ ВИВЧЕННЯ ЛІПОФІЛЬНОЇ ФРАКЦІЇ З ТРАВИ LENS CULINARIS. Фармацевтичний часопис, (2). https://doi.org/10.11603/2312-0967.2009.2.2964

Номер

Розділ

ФІТОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ