ВИЗНАЧЕННЯ ЧУТЛИВОСТІ МІКРООРГАНІЗМІВ ДО МІРАМІСТИНУ СЬОГОДНІ

Автор(и)

  • Ю.Л. Криворутченко Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • О.М. Постнікова

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2011.2.584

Анотація

За допомогою методу визначення швидкості інактивації мікроорганізмів in vitro вивчено чутливість Staphylococcus aureus, Escherichia coli та Candida albicans до мірамістину (М), який було представлено у формі антисептиків окомістину (0,01 % M) і дезмістину (0,1 % M). Досліджені мікроби повністю гинули протягом 15 хв. інкубації з дезмістином. Окомістин знищував стафілококи за той же час, але пригнічував E. coli та C. albicans повільніше. Обговорюються причини розбіжностей між одержаними результатами і даними дослідників, які твердили, що окомістин не має протимікробної дії.

Біографія автора

Ю.Л. Криворутченко, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-06-23

Як цитувати

Криворутченко, Ю., & Постнікова, О. (2013). ВИЗНАЧЕННЯ ЧУТЛИВОСТІ МІКРООРГАНІЗМІВ ДО МІРАМІСТИНУ СЬОГОДНІ. Інфекційні хвороби, (2). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2011.2.584

Номер

Розділ

Статті