Острая печеночная недостаточность у больных вирусными гепатитами и герпесвирусными инфекциями.

Автор(и)

  • В.П. Малый Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • Д.В. Мальцев

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2014.4.4034

Анотація

гостра печінкова недостатність (ГПН) при ураженні печінки гепатотропними вірусами – це критичний стан, який характеризується швидкісним розвитком і різким зниженням функції печінки з вираженою коагулопатією, порушенням ментальної функції у пацієнтів. Печінкова енцефалопатія є найбільш показовим і чутливим клінічним проявом функціональної недостатності печінки, чітко відображаючи позитивну або негативну динаміку захворювання. В останні півтора десятиріччя відбулися значні зміни у розумінні причин і патогенезу ураження печінки при вірусних гепатитах й герпесвірусних інфекціях, її неспроможності та накопичились нові дані для удосконалення лікування, що дасть змогу забезпечити виживання таких хворих.

У монографії автори не намагалися представити всеохоплюючий огляд проблеми ГПН, вони сконцентрували увагу переважно на наукових даних, які відображають суттєві успіхи в розумінні патогенезу та клініки, детально виклали традиційні й нові методи лікування.

Біографія автора

В.П. Малый, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-05-27

Як цитувати

Малый, В., & Мальцев, Д. (2015). Острая печеночная недостаточность у больных вирусными гепатитами и герпесвирусными инфекциями. Інфекційні хвороби, (4). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2014.4.4034

Номер

Розділ

Статті