ПРОГНОСТИЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ВИЗНАЧЕННЯ ОНКОЛОГІЧНИХ МАРКЕРІВ ПРИ ХРОНІЧНОМУ ГЕПАТИТІ С

Автор(и)

  • Ю.В. Лобзін Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • К.В. Жданов
  • В.Л. Пастушенков
  • Д.А. Гусєв
  • А.В. Шкуро

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2005.4.1455

Анотація

Досліджено рівень різних онкомаркерів у 89 хворих на хронічний гепатит С (ХГС). Встановлено, що посилення процесів фіброгенезу супроводжується збільшенням сироваткового вмісту α-фетопротеїну (АФП) і зменшенням синтезу альбуміну. При цьому найзначніше підвищення рівня АФП спостерігається на стадії тяжкого фіброзу з наступним зниженням при трансформації в цироз печінки.

Зміна вмісту АФП при одночасному зниженні білково-синтетичної функції печінки (гіпоальбумінемія) свідчать про прогресування циротичних процесів з трансформацією в цироз печінки на фоні пригнічення регенерації або й утворення первинної гепатокарциноми.

На фоні противірусної терапії відзначається зниження вмісту АФП навіть при відсутності вірусологічної відповіді, що може свідчити про зменшення активності як склеротичних, так і неопластичних процесів у печінці.

Біографія автора

Ю.В. Лобзін, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-09-22

Як цитувати

Лобзін, Ю., Жданов, К., Пастушенков, В., Гусєв, Д., & Шкуро, А. (2013). ПРОГНОСТИЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ВИЗНАЧЕННЯ ОНКОЛОГІЧНИХ МАРКЕРІВ ПРИ ХРОНІЧНОМУ ГЕПАТИТІ С. Інфекційні хвороби, (4). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2005.4.1455

Номер

Розділ

Статті