ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ КІПФЕРОНУ В КОМПЛЕКСНІЙ ТЕРАПІЇ ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ, ХВОРИХ НА САЛЬМОНЕЛЬОЗ

Authors

  • С.В. Кузнєцов Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • О.С. Басок

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2005.3.1429

Abstract

Високі показники захворюваності та смертності від сальмонельозу, швидке розповсюдження збудників, стійких до нових антибактерійних препаратів, диктують необхідність пошуку та розробки нових, ефективних методів його лікування [1-4].

Механізм розвитку патологічного процесу при сальмонельозі, де важливе значення має своєчасність та адекватність імунної відповіді, складний і ще не до кінця вивчений. В останні роки увага вчених привернута головним чином до клітинних реакцій імунної системи та особливо проблем міжклітинних взаємодій, які обумовлені інтерлейкінами (ІЛ) [5-7]. Однак джерела літератури, присвячені вивченню ІЛ при кишкових інфекціях, зокрема при сальмонельозній інфекції, не численні, а результати досліджень суперечливі [8, 9]. Вчені вважають, що подальше поглиблене вивчення саме цих механізмів патогенезу дозволить обґрунтувати нові напрямки удосконалення терапії хворих на сальмонельоз і підвищити її ефективність [10, 11].

Мета роботи - удосконалення терапії дітей, хворих на сальмонельоз, на підставі вивчення їх імунного стану.

Author Biography

С.В. Кузнєцов, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

Published

2013-09-16

How to Cite

Кузнєцов, С., & Басок, О. (2013). ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ КІПФЕРОНУ В КОМПЛЕКСНІЙ ТЕРАПІЇ ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ, ХВОРИХ НА САЛЬМОНЕЛЬОЗ. Infectious Diseases – Infektsiyni Khvoroby, (3). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2005.3.1429

Issue

Section

Статті