ВПЛИВ рН НА ТЕРМОДЕСТРУКЦІЮ ГЛЮКОЗИ В ГЛЮКОЗОЛАКТАТНИХ ПЕРИТОНЕАЛЬНИХ РОЗЧИНАХ

Автор(и)

  • Н.І. Гудзь

DOI:

https://doi.org/10.11603/2312-0967.2008.1.3039

Анотація

У статті наведено результати досліджень щодо впливу рН на термодеструкцію глюкози в глюкозолактатних перитонеальних діалізних розчинах з середнім і високим ступенем ультрафільтрації. Встановлено, що при рН 5,1-5,6 глюкоза найменше піддається термодеструкції під час термічної стерилізації. Враховуючи літературні дані щодо несприятливого впливу кислих розчинів на перитонеум, оптимальним значенням рН цих розчинів до стерилізації є 5,6.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-07-19

Як цитувати

Гудзь, Н. (2014). ВПЛИВ рН НА ТЕРМОДЕСТРУКЦІЮ ГЛЮКОЗИ В ГЛЮКОЗОЛАКТАТНИХ ПЕРИТОНЕАЛЬНИХ РОЗЧИНАХ. Фармацевтичний часопис, (1). https://doi.org/10.11603/2312-0967.2008.1.3039

Номер

Розділ

ФАРМАЦЕВТИЧНА ТЕХНОЛОГІЯ, БІОФАРМАЦІЯ, ГОМЕОПАТІЯ