ПРО НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИХ ЗАХОДІВ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ

Автор(и)

  • Л.Г. Авербух Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • С.В. Поздняков
  • О.О. Недужко
  • Н.Г. Славіна

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2010.3.688

Анотація

Загальний принцип удосконалення нормативно-правових актів у сфері протидії туберкульозу і повноцінного контролю епідемії повинен передбачати поєднання трьох чинників: законодавчих норм, програмних завдань і ресурсного забезпечення.

Гарантією ефективності протидії туберкульозу уявляється легітимізація низки заходів на рівні обов’язкових, що не суперечить рекомендаціям міжнародних правових документів. Саме такі заходи рекомендується використовувати у надзвичайних ситуаціях, що являє собою триєдина епідемія туберкульоз + ВІЛ/СНІД + наркоманія, яка спостерігається в Україні. Примусові заходи слід застосовувати тільки як виняток. Інформування пацієнтів про існування таких заходів і наявність механізму для їх реалізації, в переважній більшості випадків дозволить уникнути  необхідності їх застосування.

Біографія автора

Л.Г. Авербух, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-06-26

Як цитувати

Авербух, Л., Поздняков, С., Недужко, О., & Славіна, Н. (2013). ПРО НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИХ ЗАХОДІВ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ. Інфекційні хвороби, (3). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2010.3.688

Номер

Розділ

Статті