ДОСЛІДЖЕННЯ ГАСТРОПРОТЕКТИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ РЕНОРМУ

Автор(и)

  • О.П. Мощич Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • Л.О. Колосовська
  • О.І. Цирюк
  • Т.В. Берегова

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2004.3.2008

Анотація

У зв'язку з впровадженням у практику лікування виразкової хвороби нових груп препаратів, таких як блокатори Н2-гістамінових рецепторів та інгібіторів протонної «помпи», в консервативному лікуванні досягнутий значний прогрес. Але і при дотримуванні сучасних принципів консервативного лікування рецидив виразкової хвороби виникає в 30-70 % випадків і у половини з них повторно. Також слід відзначити можливість виникнення карциноїду шлунка при тривалому лікуванні інгібіторами протонної «помпи», що підтверджено в експерименті [К.G. Wormsley, 1994].

Тому поява кожного нового антивиразкового препарату привертає до себе увагу як експериментаторів, так і клініцистів, і вселяє надію на остаточне виліковування виразкової хвороби. Поява фітоконцентрату ренорму не обминуло уваги дослідників. Впровадження його в практику потребувало різнобічного дослідження його властивостей.

У зв'язку з цим метою роботи було дослідити механізм антивиразковоїдії ренорму та порівняти його цитопротективні властивості з властивостями відомого антивиразкового препарату, а саме гастроцепіну.

Біографія автора

О.П. Мощич, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-12-01

Як цитувати

Мощич, О., Колосовська, Л., Цирюк, О., & Берегова, Т. (2013). ДОСЛІДЖЕННЯ ГАСТРОПРОТЕКТИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ РЕНОРМУ. Інфекційні хвороби, (3). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2004.3.2008

Номер

Розділ

Статті