УНІФІКОВАНІ МЕТОДИ БІОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ АНТИПЕДИКУЛЬОЗНИХ ЗАСОБІВ

Автор(и)

  • I.I. Курганова Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • М.Д. Климчук
  • А.М. Зарицький

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2004.1.1577

Анотація

У зв'язку з наведеним стає очевидною необхідність біологічного контролю якості антипедикульозних засобів, які використовують у практичних умовах в санітарно-епідеміологічних і лікувально-профілактичних закладах і реалізують населенню через аптечну мережу, а також уніфікації методів, якими проводять вказані дослідження.

У науковій літературі колишнього СРСР наве­дено опис ряду методик лабораторного контролю якості деяких препаративних форм антипедикульозних засобів і вимог до цих досліджень [1-4]. Разом з цим не було описано методики випробовувань цих засобів у практичних умовах. Досвід розробки та використання антипедикульозних засобів за кордоном свідчить про їх дослідження у двох тестах - іп vitro та іп vivo [5]. Автори розглядають дослідження in vitro як перший попередній тест і надають перевагу проведенню практичних випробовувань при наявності в інфестованих осіб високої щільності ураження.

Біографія автора

I.I. Курганова, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-10-30

Як цитувати

Курганова I., Климчук, М., & Зарицький, А. (2013). УНІФІКОВАНІ МЕТОДИ БІОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ АНТИПЕДИКУЛЬОЗНИХ ЗАСОБІВ. Інфекційні хвороби, (1). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2004.1.1577

Номер

Розділ

Статті