УРАЖЕННЯ ВНУТРІШНІХ ОРГАНІВ, НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ ТА ОРГАНІВ ЧУТТІВ СИФІЛІТИЧНОЮ ІНФЕКЦІЄЮ

Автор(и)

  • В.І. Савчак Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
  • О.І. Хара
  • Є.І. Китай
  • М.Т. Ковальчук
  • Г.О. Хара

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2727.2005.1.1356

Анотація

Як і при інших хворобах, впродовж останніх десятиліть зміни патоморфозу торкнулися і сифілітичної інфекції. Поряд із типовими симптомами частіше спостерігають атипові форми, почастішали також ураження в ранніх періодах сифілісу центральної нервової системи, внутрішніх органів, органів чуттів. І часто такі ураження на час обстеження хворих не супроводжуються ураженнями шкіри чи слизових оболонок, доступних для візуального спостереження, що утруднює діагностику. В окремих випадках ці дані можна отримати в процесі цілеспрямованого збирання статевого анамнезу, а в більшості питання з'ясовується після отримання позитивних результатів серологічних реакцій (РW, РІФ, РІБТ) чи орієнтовних реакцій (мікрореакція) з подальшим дообстеженням.

Можливими причинами такої ситуації називають зниження загальної імунної реактивності організму, несприятливий вплив довкілля, часте вживання трепонемоцидних антибіотиків у дозах, не достатніх для ліквідації сифілітичної інфекції (пеніциліни, цефалоспорини, тетрацикліни, еритроміцин тощо).

Біографія автора

В.І. Савчак, Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського

Відповідальний секретар журналу "Інфекційні хвороби", професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-08-29

Як цитувати

Савчак, В., Хара, О., Китай, Є., Ковальчук, М., & Хара, Г. (2013). УРАЖЕННЯ ВНУТРІШНІХ ОРГАНІВ, НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ ТА ОРГАНІВ ЧУТТІВ СИФІЛІТИЧНОЮ ІНФЕКЦІЄЮ. Інфекційні хвороби, (1). https://doi.org/10.11603/1681-2727.2005.1.1356

Номер

Розділ

Статті