СУЧАСНІ МАТЕМАТИЧНІ МОДЕЛІ В ТЕРМОДИНАМІЦІ БІОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ

Автор(и)

  • V. A. Bolukh Комунальний вищий навчальний заклад “Житомирський базовий фармацевтичний коледж” Житомирської обласної ради

DOI:

https://doi.org/10.11603/me.2414-5998.2018.4.9007

Ключові слова:

термодинаміка біологічних процесів, формування науково-пізнавального інтересу

Анотація

Мета роботи – продемонструвати шляхи  формування математичної грамотності та науково-пізнавального інтересу у студентів на заняттях із дисципліни “Біофізика з фізичними методами аналізу”.

Основна частина. Стаття присвячена проблемі формування науково-пізнавального інтересу у студентів на заняттях з біофізики з фізичними методами аналізу. Приділено увагу ефективному використанню математичного моделювання у наукових дослідженнях з біології, хімії, медицини та фармації. На прикладі змістового модуля “Термодинаміка біологічних процесів” розглянуто сучасні математичні моделі опису реальних біологічних систем, зокрема проаналізована невирішена проблема математичного опису фазових переходів.  

Висновок. Для підвищення науково-пізнавального інтересу студентів та покращення рівня розуміння навчального матеріалу з дисципліни “Біофізика з фізичними методами аналізу”  слід на заняттях інформувати студентів про найновітніші відкриття в даній галузі знань, особливу увагу приділяти науковим розробкам сучасних наукових математичних та фізичних шкіл, адже це значною мірою є мотиваційним фактором вивчення дисципліни.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-09-17

Як цитувати

Bolukh, V. A. (2018). СУЧАСНІ МАТЕМАТИЧНІ МОДЕЛІ В ТЕРМОДИНАМІЦІ БІОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ. Медична освіта, (4), 127–131. https://doi.org/10.11603/me.2414-5998.2018.4.9007

Номер

Розділ

Досвід з організації навчальної роботи