ХАРАКТЕРИСТИКА СПІВВІДНОШЕННЯ ЖОВЧНИХ КИСЛОТ У ЖОВЧІ ЩУРІВ ПРИ ГЛУТАМАТ-ІНДУКОВАНОМУ ОЖИРІННІ ЗА УМОВ КОРЕКЦІЇ НАНОКРИСТАЛІЧНИМ ДІОКСИДОМ ЦЕРІЮ

Автор(и)

  • М. М. Кондро Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького
  • Б. М. Вервега Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького
  • Т. В. Берегова ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка
  • М. Я. Співак Інститут мікробіології і вірусології імені Д. К. Заболотного НАН України

DOI:

https://doi.org/10.11603/1811-2471.2024.v.i2.14723

Ключові слова:

глутамат-індуковане ожиріння, жовчні кислоти, нанокристалічний діоксид церію, коефіцієнт кон’югації, коефіцієнт гідроксилювання

Анотація

РЕЗЮМЕ. Проблема ожиріння стає все актуальнішою, що пояснюється збільшенням частоти цього захворювання у зв’язку із надлишковим та незбалансованим харчуванням та зменшенням фізичної активності.

Мета дослідження – вивчити вплив нанокристалічного діоксиду церію на спектр жовчних кислот у жовчі щурів із змодельованим глутамат-індукованим ожирінням.

Матеріал і методи. За допомогою методу тонкошарової хроматографії вивчали спектр жовчних кислот у жовчі щурів із глутамат-індукованим ожирінням та за умови корекції даної патології нанокристалічним діоксидом церію. Розраховували і аналізували зміни коефіцієнтів кон’югації та гідроксилювання жовчних кислот у півгодинних пробах жовчі, одержаних упродовж тригодинного експерименту.

Результати. У щурів із глутамат-індукованим ожирінням виявлено зменшення холерезу, зростання концентрації холевої кислоти, вірогідне зниження концентрації таурохолевої і глікохолевої кислот у всіх пробах жовчі. Введення щурам нанокристалічного діоксиду церію приводить до посилення холерезу, зниження концентрації холевої кислоти та вірогідного зростання вмісту глікохолевої кислоти. Нанокристалічний діоксид церію знижує концентрацію вільних жовчних кислот у жовчі, що призводить до збільшення коефіцієнта кон’югації щодо значень у групі тварин із глутамат-індукованим ожирінням. Коефіцієнт гідроксилювання збільшується внаслідок зменшення концентрації дигідроксихоланових кислот у жовчі.

Висновок. У щурів із глутамат-індукованим ожирінням виявлено зменшення холерезу та дисбаланс між жовчними кислотами: підвищення концентрації холевої кислоти (р<0,05), зниження таурохолевої (р<0,05) та глікохолевої кислоти (р<0,05), зниження концентрації сумарних таурохенодезоксихолевої та тауродезоксихолевої кислот (р<0,05). Під впливом нанокристалічного діоксиду церію у щурів із глутамат-індукованим ожирінням посилюється холерез, знижується концентрація холевої кислоти, зростає вміст глікохолевої кислоти (р<0,05), збільшуються коефіцієнт кон’югації та коефіцієнт гідроксилювання.

Посилання

Di Ciaula, A., Garruti, G., Lunardi Baccetto, R., Molina-Molina, E., Bonfrate, L., Wang, D.Q., & Portincasa, P. (2017). Bile acid physiology. Annals of hepatology, 16 (Suppl. 1: s3-105), s4–s14. https://doi.org/10.5604/01.3001.0010.5493.

Klaassen, C.D. (1973). Comparison of the choleretic properties of bile acids. European journal of pharmacology, 23(3), 270–275. https://doi.org/10.1016/0014-2999(73) 90094-0.

Ishikawa, S., Iizuka, A., & Yanaura, S. (1980). Nihon yakurigaku zasshi. Folia pharmacologica Japonica, 76(1), 25–32.

Woolbright, B.L., & Jaeschke, H. (2019). Measuring apoptosis and necrosis in cholestatic liver injury. Methods in molecular biology (Clifton, N.J.), 1981, 133–147. https://doi.org/10.1007/978-1-4939-9420-5_9.

Hofmann, A.F. (1999). The continuing importance of bile acids in liver and intestinal disease. Archives of internal medicine, 159(22), 2647–2658. https://doi.org/10.1001/archinte.159.22.2647.

Johnson, C.N., Kogut, M.H., Genovese, K., He, H., Kazemi, S., & Arsenault, R.J. (2019). Administration of a postbiotic causes immunomodulatory responses in broiler gut and reduces disease pathogenesis following challenge. Microorganisms, 7(8), 268. https://doi.org/10.3390/microorganisms7080268.

Guzior, D.V., & Quinn, R.A. (2021). Review: microbial transformations of human bile acids. Microbiome, 9(1), 140. https://doi.org/10.1186/s40168-021-01101-1.

Geng, J., Ni, Q., Sun, W., Li, L., & Feng, X. (2022). The links between gut microbiota and obesity and obesity related diseases. Biomedicine & pharmacotherapy, 147, 112678. https://doi.org/10.1016/j.biopha.2022.112678.

Kobyliak, N., Abenavoli, L., Pavlenko, G., & Komisarenko, Y. (2020). Gut microbiota composition changes associated with obesity: new lights from metagenomic analysis. International Journal of Endocrinology (Ukraine), 16(8), 654–661. https://doi.org/10.22141/2224-0721.16.8.2020.222886.

Lin, H., An, Y., Tang, H., & Wang, Y. (2019). Alterations of bile acids and gut microbiota in obesity induced by high fat diet in rat model. Journal of agricultural and food chemistry, 67(13), 3624–3632. https://doi.org/10.1021/acs.jafc.9b00249.

Savcheniuk, O.A., Virchenko, O.V., Falalyeyeva, T.M., Beregova, T.V., Babenko, L.P., Lazarenko, L.M., Demchenko, O.M., Bubnov, R.V., & Spivak, M.Y. (2014). The efficacy of probiotics for monosodium glutamate-induced obesity: dietology concerns and opportunities for prevention. The EPMA journal, 5(2), 1–17. https://doi.org/10.1186/1878-5085-5-2.

Pontes, K.S.D.S., Guedes, M.R., Cunha, M.R.D., Mattos, S.S., Barreto Silva, M.I., Neves, M.F., Marques, B.C.A.A., & Klein, M.R.S.T. (2021). Effects of probiotics on body adiposity and cardiovascular risk markers in individuals with overweight and obesity: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), 40(8), 4915–4931. https://doi.org/10.1016/j.clnu. 2021.06.023.

Savcheniuk, O., Kobyliak, N., Kondro, M., Virchenko, O., Falalyeyeva, T., & Beregova, T. (2014). Short-term periodic consumption of multiprobiotic from childhood improves insulin sensitivity, prevents development of non-alcoholic fatty liver disease and adiposity in adult rats with glutamate-induced obesity. BMC complementary and alternative medicine, 14, 247. https://doi.org/10.1186/1472-6882-14-247.

Jais, A., & Brüning, J.C. (2022). Arcuate nucleus-dependent regulation of metabolism-pathways to obesity and diabetes mellitus. Endocrine reviews, 43(2), 314–328. https://doi.org/10.1210/endrev/bnab025.

Vesel's'kyi, S.P., Liaschenko P.S., Kostenko S.I., Horenko Z.A., Kurovs'ka L.F. (1999). Pat. 99031324 Ukraina, MBN А61В5/14. Sposib pidhotovky prob bioridyn dlia vyznachennia vmistu rechovyn lipidnoi pryrody [The method of preparing biofluid samples for determining the content of substances of a lipid nature]. № 33564А; zaiav. 05.10.1999; opubl. 15.02.2001; Biul. № 1. [in Ukrainian].

Pelantová, H., Tomášová, P., Šedivá, B., Neprašová, B., Mráziková, L., Kuneš, J., Železná, B., Maletínská, L., & Kuzma, M. (2023). Metabolomic study of aging in fa/fa rats: multiplatform urine and serum analysis. Metabolites, 13(4), 552. https://doi.org/10.3390/metabo13040552.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-07-09

Як цитувати

Кондро, М. М., Вервега, Б. М., Берегова, Т. В., & Співак, М. Я. (2024). ХАРАКТЕРИСТИКА СПІВВІДНОШЕННЯ ЖОВЧНИХ КИСЛОТ У ЖОВЧІ ЩУРІВ ПРИ ГЛУТАМАТ-ІНДУКОВАНОМУ ОЖИРІННІ ЗА УМОВ КОРЕКЦІЇ НАНОКРИСТАЛІЧНИМ ДІОКСИДОМ ЦЕРІЮ . Здобутки клінічної і експериментальної медицини, (2), 84–91. https://doi.org/10.11603/1811-2471.2024.v.i2.14723

Номер

Розділ

Оригінальні дослідження