НОВІ ПІДХОДИ ДО ОПТИМІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ХАРЧУВАННЯ МОЛОДІ
DOI:
https://doi.org/10.11603/2415-8798.2015.2.5628Abstract
Харчування студентів є нераціональним за рахунок недотримання режиму харчування, його якісного й кількісного складу. Система заходів раціоналізації харчування молоді передбачає проведення в цільових групах інформаційних бесід, семінарів-тренінгів, масових заходів встановлення наочних інформаційних стендів при створенні належних передумов (наявність відповідного асортименту продукції в найближчих закладах харчування за доступними цінами) з метою дотримання умов раціонального харчування, яке ґрунтується на таких принципах: 4 разовий прийом їжі з проміжки між прийомами не більше 4–5 год, відповідність харчування фізіологічним потребам організму зі збалансованим співвідношенням білків, жирів і вуглеводів, гармонійне поєднання гіркого, солоного, солодкого і кислого смаків, споживання овочів, фруктів та достатньої кількості рідини.References
Pravil'noye pitaniye. Polnyy spravochnik / M. V. Bigeyeva [i dr.]; khud. Ye. Brynchik. – M. : EKSMO, 2008. – 702 s.
Sopronyuk M. T. Nítrati – prikhovana nebezpeka / M. T. Sopronyuk // Bezpeka zhittêdíyal'ností. – 2013. – № 7. – S. 26–27.
Peresíchniy M. Í. Tekhnologíya produktív kharchuvannya funktsíonal'nogo priznachennya / M. Í. Peresíchniy, M. F. Kravchenko, D. V. Fedorova. – K. : Kií̈v. nats. torg.-yekon. un-t, 2008. – 718 s.
Gulích M. P. Ratsíonal'ne kharchuvannya ta zdoroviy sposíb zhittya – osnovní chinniki zberezhennya zdorov’ya naselennya // Problemy stareniya i dolgoletiya. – 2011. – T. 20, № 2. – S. 128–132.
Materíali rozshirenogo zasídannya Natsíonal'noí̈ radi z pitan' okhoroni zdorov’ya pri Prezidentoví Ukraí̈ni víd 15.01.2010. – S. 41.
Peresíchniy M. Í. Kontseptsíya organízatsíí̈ kharchuvannya studentív / M. Í. Peresíchniy, P. O. Karpenko, S. M. Peresíchna // Problemy stareniya i dolgoletiya. – 2011. – T. 20, № 2. – S. 177–188.
Grebenyuk M. Suchasna kontseptsíya zdorovogo ta ratsíonal'nogo kharchuvannya - skladova sistemi zabezpechennya prodovol'choí̈ bezpeki Ukraí̈ni / Maksim Grebenyuk // Pídpriêmnitstvo, gospodarstvo í pravo. – 2013. – № 6. – S. 41–45.
Konyshev V. Kriteriy pravil'nogo pitaniya / Viktor Konyshev // Fizkul'tura i sport. – 2013. – № 1. – S. 10–11.
Moskalenko V. F. Osoblivostí kharchuvannya naselennya Ukraí̈ni ta í̈kh vpliv na zdorov’ya. / V. F. Moskalenko, T. S. Gruzêva, L. Í. Galíênko // Naukoviy vísnik Natsíonal'nogo medichnogo uníversitetu ímení O. O. Bogomol'tsya. – 2009. – № 3. – S. 64–73.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Authors who sent their manuscript to "Вісник наукових досліджень. Bulletin of Scientific Research" Surgery agree to the following terms:
a. Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgment of the work's authorship and initial publication in this journal.
b. Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
c. Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access)