НОВІ ПІДХОДИ ДО ОПТИМІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ХАРЧУВАННЯ МОЛОДІ

Authors

  • Н. В. Петренко ДВНЗ “Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського”

DOI:

https://doi.org/10.11603/2415-8798.2015.2.5628

Abstract

Харчування студентів є нераціональним за рахунок недотримання режиму харчування, його якісного й кількісного складу. Система заходів раціоналізації харчування молоді передбачає проведення в цільових групах інформаційних бесід, семінарів-тренінгів, масових заходів встановлення наочних інформаційних стендів при створенні належних передумов (наявність відповідного асортименту продукції в найближчих закладах харчування за доступними цінами) з метою дотримання умов раціонального харчування, яке ґрунтується на таких принципах: 4 разовий прийом їжі з проміжки між прийомами не більше 4–5 год, відповідність харчування фізіологічним потребам організму зі збалансованим співвідношенням білків, жирів і вуглеводів, гармонійне поєднання гіркого, солоного, солодкого і кислого смаків, споживання овочів, фруктів та достатньої кількості рідини.

References

Pravil'noye pitaniye. Polnyy spravochnik / M. V. Bigeyeva [i dr.]; khud. Ye. Brynchik. – M. : EKSMO, 2008. – 702 s.

Sopronyuk M. T. Nítrati – prikhovana nebezpeka / M. T. Sopronyuk // Bezpeka zhittêdíyal'ností. – 2013. – № 7. – S. 26–27.

Peresíchniy M. Í. Tekhnologíya produktív kharchuvannya funktsíonal'nogo priznachennya / M. Í. Peresíchniy, M. F. Kravchenko, D. V. Fedorova. – K. : Kií̈v. nats. torg.-yekon. un-t, 2008. – 718 s.

Gulích M. P. Ratsíonal'ne kharchuvannya ta zdoroviy sposíb zhittya – osnovní chinniki zberezhennya zdorov’ya naselennya // Problemy stareniya i dolgoletiya. – 2011. – T. 20, № 2. – S. 128–132.

Materíali rozshirenogo zasídannya Natsíonal'noí̈ radi z pitan' okhoroni zdorov’ya pri Prezidentoví Ukraí̈ni víd 15.01.2010. – S. 41.

Peresíchniy M. Í. Kontseptsíya organízatsíí̈ kharchuvannya studentív / M. Í. Peresíchniy, P. O. Karpenko, S. M. Peresíchna // Problemy stareniya i dolgoletiya. – 2011. – T. 20, № 2. – S. 177–188.

Grebenyuk M. Suchasna kontseptsíya zdorovogo ta ratsíonal'nogo kharchuvannya - skladova sistemi zabezpechennya prodovol'choí̈ bezpeki Ukraí̈ni / Maksim Grebenyuk // Pídpriêmnitstvo, gospodarstvo í pravo. – 2013. – № 6. – S. 41–45.

Konyshev V. Kriteriy pravil'nogo pitaniya / Viktor Konyshev // Fizkul'tura i sport. – 2013. – № 1. – S. 10–11.

Moskalenko V. F. Osoblivostí kharchuvannya naselennya Ukraí̈ni ta í̈kh vpliv na zdorov’ya. / V. F. Moskalenko, T. S. Gruzêva, L. Í. Galíênko // Naukoviy vísnik Natsíonal'nogo medichnogo uníversitetu ímení O. O. Bogomol'tsya. – 2009. – № 3. – S. 64–73.

Published

2015-05-09

How to Cite

Петренко, Н. В. (2015). НОВІ ПІДХОДИ ДО ОПТИМІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ХАРЧУВАННЯ МОЛОДІ. Bulletin of Scientific Research, (2). https://doi.org/10.11603/2415-8798.2015.2.5628

Issue

Section

EXCHANGE OF EXPERIENCE