НОВІ ПІДХОДИ ДО ОПТИМІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ХАРЧУВАННЯ МОЛОДІ
DOI:
https://doi.org/10.11603/2415-8798.2015.2.5628Анотація
Харчування студентів є нераціональним за рахунок недотримання режиму харчування, його якісного й кількісного складу. Система заходів раціоналізації харчування молоді передбачає проведення в цільових групах інформаційних бесід, семінарів-тренінгів, масових заходів встановлення наочних інформаційних стендів при створенні належних передумов (наявність відповідного асортименту продукції в найближчих закладах харчування за доступними цінами) з метою дотримання умов раціонального харчування, яке ґрунтується на таких принципах: 4 разовий прийом їжі з проміжки між прийомами не більше 4–5 год, відповідність харчування фізіологічним потребам організму зі збалансованим співвідношенням білків, жирів і вуглеводів, гармонійне поєднання гіркого, солоного, солодкого і кислого смаків, споживання овочів, фруктів та достатньої кількості рідини.Посилання
Pravil'noye pitaniye. Polnyy spravochnik / M. V. Bigeyeva [i dr.]; khud. Ye. Brynchik. – M. : EKSMO, 2008. – 702 s.
Sopronyuk M. T. Nítrati – prikhovana nebezpeka / M. T. Sopronyuk // Bezpeka zhittêdíyal'ností. – 2013. – № 7. – S. 26–27.
Peresíchniy M. Í. Tekhnologíya produktív kharchuvannya funktsíonal'nogo priznachennya / M. Í. Peresíchniy, M. F. Kravchenko, D. V. Fedorova. – K. : Kií̈v. nats. torg.-yekon. un-t, 2008. – 718 s.
Gulích M. P. Ratsíonal'ne kharchuvannya ta zdoroviy sposíb zhittya – osnovní chinniki zberezhennya zdorov’ya naselennya // Problemy stareniya i dolgoletiya. – 2011. – T. 20, № 2. – S. 128–132.
Materíali rozshirenogo zasídannya Natsíonal'noí̈ radi z pitan' okhoroni zdorov’ya pri Prezidentoví Ukraí̈ni víd 15.01.2010. – S. 41.
Peresíchniy M. Í. Kontseptsíya organízatsíí̈ kharchuvannya studentív / M. Í. Peresíchniy, P. O. Karpenko, S. M. Peresíchna // Problemy stareniya i dolgoletiya. – 2011. – T. 20, № 2. – S. 177–188.
Grebenyuk M. Suchasna kontseptsíya zdorovogo ta ratsíonal'nogo kharchuvannya - skladova sistemi zabezpechennya prodovol'choí̈ bezpeki Ukraí̈ni / Maksim Grebenyuk // Pídpriêmnitstvo, gospodarstvo í pravo. – 2013. – № 6. – S. 41–45.
Konyshev V. Kriteriy pravil'nogo pitaniya / Viktor Konyshev // Fizkul'tura i sport. – 2013. – № 1. – S. 10–11.
Moskalenko V. F. Osoblivostí kharchuvannya naselennya Ukraí̈ni ta í̈kh vpliv na zdorov’ya. / V. F. Moskalenko, T. S. Gruzêva, L. Í. Galíênko // Naukoviy vísnik Natsíonal'nogo medichnogo uníversitetu ímení O. O. Bogomol'tsya. – 2009. – № 3. – S. 64–73.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).