THE PROBLEM OF BALANCED DIET AMONG THE YOUNG
DOI:
https://doi.org/10.11603/2411-1597.2014.3.5118Abstract
Taking into account a wide spread of alimentary-dependent diseases, the article deals with current issues of healthy nutrition among students. It highlights the lack of knowledge of young people about proper nutrition, nutrition imbalances in many nutrients among most students.
References
Література.
Банковська Н.В. Гігієнічна оцінка стану фактичного харчування дорослого населення України та наукове обґрунтування шляхів його оптимізації. Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.02.01. - К.: Нац. мед. ун-т ім. О.О. Богомольця, 2008. - 24 с.
Бурлаку Н.І. Проблеми раціонального харчування українських студентів. Вcеукраїнська конференція з питань безпеки харчування. Тези доп. – К.: НТУУ «КПІ», 2010. - С. 150-151.
Григоренко О.М. Еволюція теорії та концепції харчування людини. // Вісник Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - 2011. - № 1 (49). - С. 205-217.
Гуліч М.П. Раціональне харчування та здоровий спосіб життя – основні чинники збереження здоров’я населення. // Проблемы старения и долголетия. - 2011. - Т.20. - №2. - С. 128-132.
Жалпанова Л. Диеты, которые нас убивают. - Москва: Мульти Медиа, 2008. - 108 с.
Москаленко В.Ф., Грузєва Т.С., Галієнко Л.І. Особливості харчування населення України та їх вплив на здоров’я. // Науковий вісник Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця. – 2009. - №3. - С. 64-73.
Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії: Наказ МОЗ України від 18.11.1999 р. № 272. // http://www.moz.gov.ua/ua/portal/dn_19991118_272.html
Пересічний М. І., Карпенко П.О., Пересічна С.М. Концепція організації харчування студентів. // Проблемы старения и долголетия. - 2011. - Т.20. - №2. - С. 177-188.