OPTIMIZATION OF STUDENTS’ NUTRITION

Authors

  • S. I. Chernetska

DOI:

https://doi.org/10.11603/2411-1597.2014.2.5096

Abstract

The rhythm of the modern life of a young person presents more demands to individual nutrition due to the constant increase in the intensity of daily stress, increased amounts of information used, the need to quickly adapt to a chronic stress conditions (studying, job search, etc.). At present, the quality of nutrition among Ukrainian youth attending college often do not meet even the minimum requirements that are defined in the current regulatory and legislative acts ofUkraine. The recovery of practices to offer dietary meals, which significantly dominate the usual lunch in qualitative characteristics, in cafeterias ofUkrainehas positive impact on the quality of students’ nutrition and contributes to increased therapeutic and preventive functions of food.

References

Література.

Бойчук Ю. Д. Наукові основи раціонального харчування [Текст] / Ю. Д. Бойчук // Економіка в школах України. - 2011. - № 11. - С. 30-34

Гребенюк М. Сучасна концепція здорового та раціонального харчування - складова системи забезпечення продовольчої безпеки України / Максим Гребенюк // Підприємництво, господарство і право. - 2013. - № 6. - С. 41-45.

Івашків Л. Я. Оцінка фактичного харчування студентів Львівського інституту економіки і туризму [Текст] / Л. Я. Івашків // Довкілля та здоров’я. - 2010. - № 3. - С. 74-77

Кириленко Н. П. Вопросы питания студентов медакадемии: Мат-лы VIII Всерос. Конгресса «Оптимальное питание – здоровье нации» (Москва, 26—28 окт. 2005 г.). – М.: НИИП РАМН, 2005. – С. 117—118.

Кузнецова В. Н. Здоровье от природы: БАД, витамины, энзимы. Домашняя энциклопедия. – СПб.: Невский проспект; Вектор, 2007. – 204 с.

Павлоцька Л. Ф.мОснови фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів : навчальний посібник / Лариса Павлоцька, Ніна Дуденко, Любов Димитрієвич. - Суми : Університетська книга, 2007. - 440 с.

Пересічний М.І. Технологія продуктів харчування функціонального призначення / М.І.Пересічний, М.Ф.Кравченко, Д.В.Федорова. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008. – 718 с.

Published

2015-11-02

How to Cite

Chernetska, S. I. (2015). OPTIMIZATION OF STUDENTS’ NUTRITION. Nursing, (2). https://doi.org/10.11603/2411-1597.2014.2.5096

Issue

Section

Articles