DIETARY NUTRITION IN TUBERCULOSIS

Authors

  • T. Y TYMOSHCHUK
  • L. A. GRYSHCHUK

DOI:

https://doi.org/10.11603/2411-1597.2014.1.5076

Abstract

This article contains the main principles of dietary nutrition in tuberculosis, which will promote the increase of body resistance and decrease of intoxication. Also an important task of dietary nutrition must be the promotion of tissues recovery, that are affected by tubercular infection.

References

Література.

Наказ Міністерства охорони здоров'я України 28.01.05 № 45 «Протокол надання медичної допомоги хворим на туберкульоз».

«Загальнодержавна цільова соціальна програма протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 рр.»

Касевич Н.М. Загальний догляд за хворими і медична маніпуляційна техніка. –Київ «Медицина», 2008

Лиходiд В.С., Владімірова О.В., Дорошенко В.В. Оздоровче харчування.- Запоріжжя: ЗНУ, 2006

Горохова В.А., Горохова С.М. Лікувально-збалансоване харчування - шлях до здоров'я і довголіття. - М., Здоров'я, 2006.

Конишев В.А. Все про правильне харчування. - М.: Олма-Пресс, 2001.

Published

2015-10-30

How to Cite

TYMOSHCHUK, T. Y., & GRYSHCHUK, L. A. (2015). DIETARY NUTRITION IN TUBERCULOSIS. Nursing, (1). https://doi.org/10.11603/2411-1597.2014.1.5076

Issue

Section

Articles