ОПТИМІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ СТУДЕНТІВ

Автор(и)

  • S. I. Chernetska

DOI:

https://doi.org/10.11603/2411-1597.2014.2.5096

Анотація

Ритм сучасного життя молодої людини пред'являє все більше вимог у зв'язку з постійним збільшенням інтенсивності повсякденних навантажень, зростанням обсягу використовуваної інформації, необхідністю швидкої адаптації в умовах хронічного стресового стану (навчання, пошук роботи тощо). На сьогодні якість харчування української молоді за місцем навчання часто не відповідає навіть тим нормативним орієнтирам, які визначені у чинних в Україні нормативно-законодавчих актах. Позитивно на якість харчування студентів впливає відновлення у їдальнях України практики реалізації дієтичних обідів, які за якісними характеристиками суттєво переважають звичайні обіди і сприяють розгортанню лікувально-профілактичної функції їжі.

Посилання

Література.

Бойчук Ю. Д. Наукові основи раціонального харчування [Текст] / Ю. Д. Бойчук // Економіка в школах України. - 2011. - № 11. - С. 30-34

Гребенюк М. Сучасна концепція здорового та раціонального харчування - складова системи забезпечення продовольчої безпеки України / Максим Гребенюк // Підприємництво, господарство і право. - 2013. - № 6. - С. 41-45.

Івашків Л. Я. Оцінка фактичного харчування студентів Львівського інституту економіки і туризму [Текст] / Л. Я. Івашків // Довкілля та здоров’я. - 2010. - № 3. - С. 74-77

Кириленко Н. П. Вопросы питания студентов медакадемии: Мат-лы VIII Всерос. Конгресса «Оптимальное питание – здоровье нации» (Москва, 26—28 окт. 2005 г.). – М.: НИИП РАМН, 2005. – С. 117—118.

Кузнецова В. Н. Здоровье от природы: БАД, витамины, энзимы. Домашняя энциклопедия. – СПб.: Невский проспект; Вектор, 2007. – 204 с.

Павлоцька Л. Ф.мОснови фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів : навчальний посібник / Лариса Павлоцька, Ніна Дуденко, Любов Димитрієвич. - Суми : Університетська книга, 2007. - 440 с.

Пересічний М.І. Технологія продуктів харчування функціонального призначення / М.І.Пересічний, М.Ф.Кравченко, Д.В.Федорова. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008. – 718 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-11-02

Як цитувати

Chernetska, S. I. (2015). ОПТИМІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ СТУДЕНТІВ. Медсестринство, (2). https://doi.org/10.11603/2411-1597.2014.2.5096

Номер

Розділ

Статті