ЛІКУВАННЯ АНАЛЬНИХ ТРІЩИН У ДІТЕЙ ФІТОЦИЛІНДРАМИ З ПЛОДІВ ШИПШИНИ Й ЕКСТРАКТУ РОМАШКИ

Автор(и)

  • І. O. Kryckyy ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського
  • P. V. Hoshynskyy ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського
  • T. O. Voroncova ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського
  • V. O. Synycka ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського
  • H. A. Krycka
  • T. I. Kryckyy ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського

DOI:

https://doi.org/10.11603/24116-4944.2018.1.8141

Ключові слова:

фітоциліндри, анальні тріщини, лікування, діти.

Анотація

Мета дослідження – оцінити і вивчити ефективність застосування фітоциліндрів з плодів шипшини й екстракту ромашки (НВ ТОВ «Житомирбіопродукт») у дітей з анальними тріщинами.

Матеріали та методи. Проаналізовано результати лікування дітей з анальними тріщинами трьох груп. Діти першої групи протягом 10 днів ректально отримували фітоциліндри з ліпофільним комплексом плодів шипшини й екстрактом ромашки, другої – фітоциліндри з ліпофільним комплексом плодів шипшини й екстрактом ромашки (додатково під час перев’язок щоденно анальні тріщини обробляли 10 % нітратом срібла), третьої (контрольної) – лікування згідно з клінічними протоколами МОЗ України.

Результати дослідження та їх обговорення. Проведені дослідження дозволили стверджувати, що використання при лікуванні анальних тріщин у дітей фітоциліндрів з ліпофільним комплексом плодів шипшини й екстрактом ромашки з одночасною обробкою тріщин 10 % нітратом срібла має кращий виражений ефект лікування на відміну від традиційного лікування відповідно до клінічних протоколів МОЗ України.

Висновки. Правильне та своєчасне лікування дітей з анальними тріщинами за допомогою фітоциліндрів з плодів шипшини й екстракту ромашки з одночасною обробкою тріщин 10 % нітратом срібла має більш виражений позитивний ефект, ніж застосування лише базової терапії. Це свідчить про необхідність використання вищевказаних препаратів дітьми з даною патологією.

Біографії авторів

І. O. Kryckyy, ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського

Кафедра дитячих хвороб з дитячою хірургією, доцент

P. V. Hoshynskyy, ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського

Кафедра дитячих хвороб з дитячою хірургією, доцент

T. O. Voroncova, ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського

Кафедра дитячих хвороб з дитячою хірургією, доцент

V. O. Synycka, ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського

Кафедра дитячих хвороб з дитячою хірургією

T. I. Kryckyy, ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського

Кафедра дитячих хвороб з дитячою хірургією, доцент

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-05-03

Як цитувати

Kryckyy І. O., Hoshynskyy, P. V., Voroncova, T. O., Synycka, V. O., Krycka, H. A., & Kryckyy, T. I. (2018). ЛІКУВАННЯ АНАЛЬНИХ ТРІЩИН У ДІТЕЙ ФІТОЦИЛІНДРАМИ З ПЛОДІВ ШИПШИНИ Й ЕКСТРАКТУ РОМАШКИ. Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, (1). https://doi.org/10.11603/24116-4944.2018.1.8141

Номер

Розділ

Педіатрія