ОЦІНКА ПЕРИНАТАЛЬНИХ НАСЛІДКІВ У ЖІНОК ІЗ СИНДРОМОМ ВТРАТИ ПЛОДА

Автор(и)

  • L. M. Malanchuk ДВНЗ «Тернопільський державний медичний універститет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України»
  • G. O. Kryvytska ДВНЗ «Тернопільський державний медичний універститет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України»
  • S. L. Malanchuk ДВНЗ «Тернопільський державний медичний універститет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України»

DOI:

https://doi.org/10.11603/1811-2471.2018.v0.i3.9223

Ключові слова:

синдром втрати плода, перебіг вагітності та пологів, стан новонародженого, перинатальні ускладнення.

Анотація

В Україні відзначається прогресивне скорочення чисельності населення. Серед медичних причин репродуктивних втрат великого значення набуває і зростання числа артифіційних абортів, що сприяють формуванню синдрому втрати плода.

Мета – проаналізувати перебіг вагітності, пологів та стан новонародженого у жінок із синдромом втрати плода та без репродуктивних втрат. Провести порівняння перинатальних наслідків у групах спостереження.

Матеріал і методи. Обстежено 150 пацієнток (І, ІІ групи – із синдромом втрати плода, ІІІ – без репродуктивних втрат, по 50 жінок в кожній). Спостереження проводилося з 12 тижнів вагітності, в пологах та післяпологовому періоді. Диспансерне спостереження за вагітними здійснювали згідно з наказом № 417 МОЗ України. Вагітні ІІ групи додатково отримували донатор оксиду азоту та препарат вітаміну В9.

Висновки. Перебіг вагітності, пологів у жінок із синдромом втрати плода характеризується розвитком різноманітних ускладнень, відзначаються окремі перинатальні стани у новонародженого. Призначення вагітним із синдромом втрати плода донатора оксиду азоту та вітаміну В9 дозволить зменшити кількість ускладнень перинатального періоду.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-10-02

Як цитувати

Malanchuk, L. M., Kryvytska, G. O., & Malanchuk, S. L. (2018). ОЦІНКА ПЕРИНАТАЛЬНИХ НАСЛІДКІВ У ЖІНОК ІЗ СИНДРОМОМ ВТРАТИ ПЛОДА. Здобутки клінічної і експериментальної медицини, (3), 86–90. https://doi.org/10.11603/1811-2471.2018.v0.i3.9223

Номер

Розділ

Оригінальні дослідження