Дослідження флавоноїдів первоцвіту веснчного (primula veris l.)
DOI:
https://doi.org/10.11603/1811-2471.2015.v23.i2-3.5251Анотація
Резюме . Встановлено наявність та визначено кількісний вміст суми флавоноїдів у листках і квітках первоцвітувесняного. Методом ВЕРХ у досліджуваних об’єктах ідентифіковано аглікон лютеолін та його глікозиди, глікозиди
кверцетину, флавоноли – рутин, гіперозид, ізокверцитрин.
Ключові слова : первоцвіт весняний, флавоноїди, високоефективна рідинна хроматографія, спектрофотометрія.
Посилання
Blazhey A. Fenol'nyye soyedineniya rastitel'-
nogo proiskhozhdeniya / A. Blazhey, L. Shutyy – M. : Mir,
– 240 s.
Prirodnyye flavonoidy / D. YU. Korul'kin,
ZH. A. Abilov, R. A. Muzychkina, G. A. Tolstikov. – Novo-
sibirsk : Akademicheskoye izd-vo «Geo», 2007. – 232 s.
Opredeleniye flavonoidov i gidroksikorich-
nykh kislot v trave Tagetes erecta L., Tagetes patula L.
i Tagetes tenuifolia Cav. metodom VEZHKH / S. M. Marchi-
shin, T. S. Berdey, S. S. Kozachok, O. L. Demydyak // Me-
ditsina i obrazovaniye v Sibiri. – 2013. – № 6 – Rezhim
dostupa : http://www.ngmu.ru/cozo/mos/article/text_full.
php?id=1205
Opredeleniye flavonoidov v plodakh oblepi-
khi krushinovidnoy / O. V. Trineyeva, I. I. Safonova,
Ye. F. Safonova, A. I. Slivkin // Farmatsiya. – 2012. –
№ 7. – S. 18–23.
Povniy atlas líkars'kikh roslin / ukladach
Í. S. Aleksêêv. – Donets'k : TOV «Gloríya Treyd», 2013. –
S. 248.
Fitokhimicheskiy analiz lekarstvennogo rasti-
tel'nogo syr'ya. – SPb : Izd-vo SPb khim.-farm. akade-
mii, 1998. – 59 s.
Gudej Jan Determination of flavonoids, tannins
and ellagic acid in leaves from Rubus L. species /
Jan Gudej, Michal Tomczyk // Arch Portet Bénédicte
Analysis of minor flavonoids in Piper hostmannianum var.
berbicense using liquid chromatography coupled with atmospheric
pressure chemical ionization mass spectrometry
/ Bénédicte Portet, Nicolas Fabre, Raoul Rozenberg
[et al.] // J. of Chromatography A. – 2008. – Vol. 1210. –
P. 45–54.
Sensitive Determination of Catechins in Tea by
HPL // Thermo scientific. DIONEX corporation – 2011. –
AN 275.
Wong E. The flavonoids / E. Wong. – London: Chapman
and Hall, 1975. – 743 p.