ЗАПРОВАДЖЕННЯ БЮДЖЕТНО-СТРАХОВОЇ МЕДИЦИНИ НА ПРИНЦИПАХ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА

Автор(и)

  • Ю.В. ВОРОНЕНКО
  • А.В. СКОРОХОД

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2786.2014.2.3377

Анотація

Мета: наукове обґрунтування запровадження системи державно-приватного партнерства на засадах бюджетної медицини та добровільного медичного страхування.

Матеріали і методи. Дослідження ґрунтувалося на даних світової та вітчизняної літератури, базі фактичних даних діяльності та ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я Сумської області, фінансових можливостях страхових компаній, що здійснюють страхові послуги на засадах добровільного медичного страхування в цій області. Застосовано метод системного підходу та методи медико-соціальних досліджень.

Результати. В ринкових умовах, за обмеженості державного фінансування охорони здоров’я, запровадження системи державно-приватного партнерства з використанням інституціональних підходів є одним з основних шляхів підвищення якості та доступності медичної допомоги. Розроблено модель управління системою охорони здоров’я в умовах бюджетно-страхової медицини на регіональному рівні.

Висновки. Використання системного підходу як методу дозволило визначити організаційно-управлінські засади функціонування бюджетно-страхової моделі.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: державно-приватне партнерство, добровільне медичне страхування, бюджетно-страхова модель.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-08

Як цитувати

ВОРОНЕНКО, Ю., & СКОРОХОД, А. (2014). ЗАПРОВАДЖЕННЯ БЮДЖЕТНО-СТРАХОВОЇ МЕДИЦИНИ НА ПРИНЦИПАХ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА. Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, (2). https://doi.org/10.11603/1681-2786.2014.2.3377

Номер

Розділ

Економіка охорони здоров'я