USAGE OF NEW INFORMATION TECHNOLOGIES FOR AUTOMATIZATION OF ACETYLCHOLINE CONTENT MEASURING BY BIOLOGICAL METHOD
DOI:
https://doi.org/10.11603/mie.1996-1960.2012.3.199Abstract
A new method of acetylcholine content in tissues measuring by biological method, allowing greatly decrease amount of factors that influence test accuracy, as well as time spent by automatization of greater part of test with using of new information technologies.
References
Абазалов Р. А. Содержание ацетилхолини и активность холинэстераз в тканях крыс, развивающихся в условиях различных двигательных режимов / Р. А. Абазалов, Р. Р. Нигматулина, И. Г. Хурамшин // Бюлл. эксперим. биол. и мед. - 1997. - 124, №> 12. - С. 625-628.
Потіха Н. Я. Вміст ацетилхоліну в міокарді статевонезрілих щурів з експериментальним гіпотиреозом / Н. Я. Потіха //Мед. хімія. - 2004. - Т. 6, №> 1. - С. 96-99.
Сас Л. М. Зміни холінергічної регуляції серця при експериментальному тироксиновому токсикозі та їх корекція : автореф. дис. на здобуття наукового ступеня канд. мед. наук. - Тернопіль, 2004. - 20 с.
Файфура В. В. Біологічний метод визначення вмісту ацетилхоліну в міокарді щурів / В. В. Файфура, Л. М. Сас, Н. Я. Потіха, С.В. Дзига // Мед. хімія. - 2004. - Т. 6, № 4. - С. 118-121.
Vik J. Distribution of acethylcholine in the auricles of the mammalian heart / J. Vik, S. Tucek // Physiol. bohemoslov. -1961. - Vol. 10, № 1. - P 65-71.
Zeleny A. Action of acetone on the tonic muscle of the frog / A. Zeleny, J. Kozak // Nature. 1958. - 181, №> 4619. - Р. 1340-1341
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Journal Medical Informatics and Engineering allows the author(s) to hold the copyright without registration
The majority of Medical Informatics and Engineering Open Access journals publish open access articles under the terms of the Creative Commons Attribution (CC BY) License which permits use, distribution and reproduction in any medium, provided the original work is properly cited. The remaining journals offer a choice of licenses.
This journal is available through Creative Commons (CC) License CC-BY 4.0