ПРОБЛЕМИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОМЕНЕВОЇ ДІАГНОСТИКИ НА ВТОРИННОМУ РІВНІ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА ШЛЯХИ ЇХ РІШЕННЯ

Автор(и)

  • Г.О. СЛАБКИЙ
  • О.Ю. КАЧУР

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2786.2014.3.3498

Анотація

Мета: виявити проблеми в організації променевої діагностики на вторинному рівні надання медичної допомоги та запропонувати шляхи їх вирішення у ході створення госпітальних округів.

Матеріали і методи. Методологічною базою дослідження став системний підхід та системний аналіз. База наукового дослідження охоплювала 12 центральних районних та 5 центральних міських лікарень. У дослідженні використані наступні методи: статистичний, контент-аналізу, експертних оцінок.

Результати. Встановлено ряд проблем в організації променевої діагностики на рівні ЗОЗ вторинного рівня надання медичної допомоги – недосконалі матеріально-технічна база, кадрове забезпечення та організаційно-управлінські технології, які унеможливлюють обстеження пацієнтів з використанням променевих методів дослідження відповідно до клінічних протоколів.

Висновки. На результативність використання променевої діагностики на вторинному рівні надання медичної допомоги можна впливати через удосконалення ресурсного забезпечення і заходів організаційно-управлінського характеру, насамперед шляхом узгодження вимог клінічних протоколів, табелів оснащення та типових штатних розписів при розробці стандартів забезпечення ЗОЗ нового типу.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: променева діагностика, організація, проблема, шляхи рішення.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-02-12

Як цитувати

СЛАБКИЙ, Г., & КАЧУР, О. (2015). ПРОБЛЕМИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОМЕНЕВОЇ ДІАГНОСТИКИ НА ВТОРИННОМУ РІВНІ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА ШЛЯХИ ЇХ РІШЕННЯ. Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, (3). https://doi.org/10.11603/1681-2786.2014.3.3498

Номер

Розділ

Організація медичної допомоги