ХАРАКТЕРИСТИКА ЗАБЕЗПЕЧЕНОСТІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТРЕТИННОГО РІВНЯ ДОРОГИМ ОБЛАДНАННЯМ ТА ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ

Автор(и)

  • Г.О. СЛАБКИЙ
  • Р.Л. КАРТАВЦЕВ

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2786.2014.2.3362

Анотація

Мета: вивчити та проаналізувати забезпеченість закладів охорони здоров’я третинного рівня надання медичної допомоги дорогим обладнанням та рівень його використання.

Матеріали і методи. Дослідження проводилося відповідно до Порядку проведення інвентаризації обладнання в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, що надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу із застосуванням автоматизованої інформаційно-аналітичної системи ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я.

Результати. Встановлено недостатній та невідповідний галузевим стандартам рівень забезпеченості закладів охорони здоров’я третинного рівня дорогим обладнанням і незадовільний рівень його експлуатації.

Висновки. Виявлені організаційні недоліки можуть негативно впливати на якість надання медичної допомоги населенню на третинному рівні.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: третинний рівень надання медичної допомоги, забезпеченість, дороге обладнання.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-05

Як цитувати

СЛАБКИЙ, Г., & КАРТАВЦЕВ, Р. (2014). ХАРАКТЕРИСТИКА ЗАБЕЗПЕЧЕНОСТІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТРЕТИННОГО РІВНЯ ДОРОГИМ ОБЛАДНАННЯМ ТА ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ. Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, (2). https://doi.org/10.11603/1681-2786.2014.2.3362

Номер

Розділ

Організація медичної допомоги