ВИКОРИСТАННЯ ІМПУЛЬСНОЇ МАГНІТНОЇ СТИМУЛЯЦІЇ ПРИ ЛІКУВАННІ ОСТЕОХОНДРОЗУ ХРЕБТА ПОПЕРЕКОВОГО ВІДДІЛУ УСКЛАДНЕНОГО БОЛЬОВИМ СИНДРОМОМ

Автор(и)

  • V. V. Loboiko ПП ЛОК "Біла Акація"

DOI:

https://doi.org/10.11603/1811-2471.2017.v0.i2.7697

Ключові слова:

медицина транспорту, остеохондроз, діагностика, профілактика ускладнень, фізіотерапія, імпульсна магнітна стимуляція.

Анотація

Запропонований нами лікувально-реабілітаційний комплекс з використанням імпульсної магнітної стимуляції для профілактики та лікування ускладнень при деструктивно-дегенеративних розладах в хребті у хворих на остеохондроз поперекової зони значно підвищує ефективність саногенетичних механізмів покращення трофічних процесів в міжхребцевих сегментах, як в зоні формування патоморфологічних порушень так і в дистальних зонах нижніх кінцівок.

Позитивна динаміка функціонування нейроморфологічних структур хребтових нервів під впливом імпульсної магнітної стимуляції забезпечує покращення гемодинамічних показників впродовж всього судинного русла в нижніх кінцівках.

Встановлено,  що  в основі саногенетичних механізмів покращення стану судин, лежать процеси, які визначають їх тонус, еластичність та адекватність реакції на вплив лікувально-реабілітаційних факторів.

Висока ефективність імпульсної магнітної стимуляції досягається за рахунок її потенціючої дії на біологічні ефекти, які формуються в організмі при використанні стандартних методів лікування остеохондрозу.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-07-14

Як цитувати

Loboiko, V. V. (2017). ВИКОРИСТАННЯ ІМПУЛЬСНОЇ МАГНІТНОЇ СТИМУЛЯЦІЇ ПРИ ЛІКУВАННІ ОСТЕОХОНДРОЗУ ХРЕБТА ПОПЕРЕКОВОГО ВІДДІЛУ УСКЛАДНЕНОГО БОЛЬОВИМ СИНДРОМОМ. Здобутки клінічної і експериментальної медицини, (2). https://doi.org/10.11603/1811-2471.2017.v0.i2.7697

Номер

Розділ

Погляд на проблему