СТАН ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ДІЄТІНДУКОВАНОМУ АЛІМЕНТАРНОМУ ОЖИРІННІ

Authors

  • I. В. Антонишин Ternopil State medical University
  • М. I. Марущак
  • О. В. Денефіль

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2557.2014.v16.i3.3989

Abstract

У статті наведено результати дослідження пероксидного окиснення ліпідів у щурів на моделі дієтіндукованого ожиріння. Встановлено підвищення вмістудієнових кон'югатів і продуктів тіобарбіту-рової кислоти в крові, гомогенаті печінки і жировій тканині проти даних контролю (р<0,05). При цьому виявлено, що запускають процеси пероксидного окиснення ліпідів активні метаболіти оксигену рівень яких значно зростає стосовно контролю, а найбільшим джерелом кисневих радикалів при надмірній масі тіла є жирова тканина.

Author Biography

I. В. Антонишин, Ternopil State medical University

Medical Biochemistry, Prof.

Published

2015-05-26

How to Cite

Антонишин I. В., Марущак М. I., & Денефіль, О. В. (2015). СТАН ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ДІЄТІНДУКОВАНОМУ АЛІМЕНТАРНОМУ ОЖИРІННІ. Medical Chemistry, 16(3). https://doi.org/10.11603/1681-2557.2014.v16.i3.3989

Issue

Section

Оригінальні дослідження