КОНЦЕНТРАЦІЯ НЕЕТЕРИФІКОВАНИХ ФОРМ ЖИРНИХ КИСЛОТ У ПЛАЗМІ КРОВІ, ПЕЧІНЦІ ТА СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗАХ ЩУРІВ ЗА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ГІПЕРХОЛЕСТЕРИНЕМІЇ ТА ВПЛИВУ РИБ'ЯЧОГО ЖИРУ

Authors

  • Ю. 3. Длябога

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2557.2011.v13.i3.273

Abstract

Вміст неетерифікованих форм жирних кислот у плазмі крові, печінці та скелетних м 'язах щурів з експе­риментальною гіперхолестеринемісю та експериментальною гіперхолестеринемією, коригованою згодовува­ним риб'ячим жиром, зменшується за рахунок насичених жирних кислот з парним і непарним числами вуглецевих атомів у ланцюгу, мононенасичених жирних кислот родин п-7 і п-9 та поліненасичених жирних кислот родин п-3 і п-6. Щури інтактні, з експериментальною гіперхолестеринемією та з експериментальною гіперхолестеринемією, коригованою згодовуваним риб'ячим жиром, за період досліду (90 днів) збільшують свою живу масу, відповідно, в 1,04, 1,24 і 1,08 раза.

Published

2013-01-25

How to Cite

Длябога, Ю. 3. (2013). КОНЦЕНТРАЦІЯ НЕЕТЕРИФІКОВАНИХ ФОРМ ЖИРНИХ КИСЛОТ У ПЛАЗМІ КРОВІ, ПЕЧІНЦІ ТА СКЕЛЕТНИХ М’ЯЗАХ ЩУРІВ ЗА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ГІПЕРХОЛЕСТЕРИНЕМІЇ ТА ВПЛИВУ РИБ’ЯЧОГО ЖИРУ. Medical Chemistry, 13(3). https://doi.org/10.11603/1681-2557.2011.v13.i3.273

Issue

Section

Оригінальні дослідження