ВПЛИВ ПОЛІФЕНОЛЬНИХ ЕКСТРАКТІВ З НАСІННЯ ВИНОГРАДУ НА ПРООКСИДАНТНО-АНТИОКСИДАНТНІ ПОКАЗНИКИ ТКАНИН ЩУРІВ В УМОВАХ СТРЕСУ

Authors

  • А. Л. Загайко
  • В. П. Филимоненко
  • О. А. Красільнікова
  • Г. Б. Кравченко
  • Н. В. Шишкіна

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2557.2011.v13.i2.258

Abstract

Одноразове введення адреналіну спричиняє розвиток оксидативного стресу в щурів: підвищення вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів та зниження антиоксидантних показників. Профілактичне введення поліфенольних екстрактів з насіння винограду двох сортів запобігає порушенню антиоксидантно-прооксидан- тної рівноваги різною мірою. Обговорюються антиоксидантні властивості досліджених поліфенольних екст­рактів.

Published

2013-01-23

How to Cite

Загайко, А. Л., Филимоненко, В. П., Красільнікова, О. А., Кравченко, Г. Б., & Шишкіна, Н. В. (2013). ВПЛИВ ПОЛІФЕНОЛЬНИХ ЕКСТРАКТІВ З НАСІННЯ ВИНОГРАДУ НА ПРООКСИДАНТНО-АНТИОКСИДАНТНІ ПОКАЗНИКИ ТКАНИН ЩУРІВ В УМОВАХ СТРЕСУ. Medical Chemistry, 13(2). https://doi.org/10.11603/1681-2557.2011.v13.i2.258

Issue

Section

Оригінальні дослідження