СПЕКТРОФОТОМЕТРИЧНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ФЛАВОНОЇДІВ У ПЛОДАХ МОРКВИ ДИКОЇ

Authors

  • М. Б. Чубка
  • Л. В. Вронська
  • С. В. Сур
  • О. Г. Смалюх
  • І. З. Кернична

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2557.2011.v13.i1.231

Abstract

Наведено результати визначення кількісного вмісту флавоноїдів у плодах моркви дикої методом дифе­ренціальної спектрофотометрії. Показано, що кількісний вміст суми флавоноїдів у плодах моркви дикої слід перераховувати на апігенін. Вміст флавоноїдів у промислових і дикорослих зразках сировини кількісно відрізняється: у промислових серіях - 0,103-0,267 %, у дикорослих зразках із Західної України - 0,080­0,124 % у перерахунку на апігенін.

Published

2013-01-09

How to Cite

Чубка, М. Б., Вронська, Л. В., Сур, С. В., Смалюх, О. Г., & Кернична, І. З. (2013). СПЕКТРОФОТОМЕТРИЧНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ФЛАВОНОЇДІВ У ПЛОДАХ МОРКВИ ДИКОЇ. Medical Chemistry, 13(1). https://doi.org/10.11603/1681-2557.2011.v13.i1.231

Issue

Section

Оригінальні дослідження