СТАН ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ДІЄТІНДУКОВАНОМУ АЛІМЕНТАРНОМУ ОЖИРІННІ
DOI:
https://doi.org/10.11603/1681-2557.2014.v16.i3.3989Анотація
У статті наведено результати дослідження пероксидного окиснення ліпідів у щурів на моделі дієтіндукованого ожиріння. Встановлено підвищення вмістудієнових кон'югатів і продуктів тіобарбіту-рової кислоти в крові, гомогенаті печінки і жировій тканині проти даних контролю (р<0,05). При цьому виявлено, що запускають процеси пероксидного окиснення ліпідів активні метаболіти оксигену рівень яких значно зростає стосовно контролю, а найбільшим джерелом кисневих радикалів при надмірній масі тіла є жирова тканина.
##submission.downloads##
Опубліковано
2015-05-26
Як цитувати
Антонишин I. В., Марущак М. I., & Денефіль, О. В. (2015). СТАН ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ДІЄТІНДУКОВАНОМУ АЛІМЕНТАРНОМУ ОЖИРІННІ. Медична хімія, 16(3). https://doi.org/10.11603/1681-2557.2014.v16.i3.3989
Номер
Розділ
Оригінальні дослідження