ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ТАУРИНУ ТА ГЛІЦИНУ НА ОРГАНІЗМ ЩУРІВ ЗА АЛОКСАНІНДУКОВАНОГО ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ

Автор(и)

  • В. В. Полякова Ternopil State medical University
  • Н. М. Данченко
  • С. П. Весельський

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2557.2013.v15.i1.1682

Анотація

Досліджено вплив тауринута гліцину на основні біохімічні показники крові щурів за алоксаніндукованого цукрового діабету. Обидві амінокислоти сприяли зниженню проявів негативних наслідків метаболічних змін, що були викликані алоксаном: суттєво зменшували підвищений рівень глюкози у сироватці крові, тригліцеридів та холестерину, впливали на співвідношення ліпопротеїнів, приводили до зниження рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності, рівня сечовини і креатиніну.

Біографія автора

В. В. Полякова, Ternopil State medical University

Medical Biochemistry, Prof.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-11-22

Як цитувати

Полякова, В. В., Данченко, Н. М., & Весельський, С. П. (2013). ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ТАУРИНУ ТА ГЛІЦИНУ НА ОРГАНІЗМ ЩУРІВ ЗА АЛОКСАНІНДУКОВАНОГО ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ. Медична хімія, 15(1). https://doi.org/10.11603/1681-2557.2013.v15.i1.1682

Номер

Розділ

Оригінальні дослідження