ВПЛИВ ХАРЧОВОЇ ДЕПРИВАЦІЇ НА ПОКАЗНИКИ ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ТА СИСТЕМИ АНТИОКСИДАНТНОГО ЗАХИСТУ ПЕЧІНКИ ЩУРІВ

Автор(и)

  • М. В. Гембаровський Ternopil State medical University
  • І. М. Кліщ
  • М. І. Марущак

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2557.2013.v15.i1.1681

Анотація

Активація пероксидного окиснення ліпідів на фоні харчової депривації на 5-ту добу експерименту в щурів призводить до зміни активності ферментної ланки системи антиоксидантного захисту, що проявляється напруженням захисних механізмів протягом перших трьох діб та виснаженням антиоксидантних резервів у крові й гомогенаті печінки через 5 діб аліментарного голодування.

Біографія автора

М. В. Гембаровський, Ternopil State medical University

Medical Biochemistry, Prof.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-11-22

Як цитувати

Гембаровський, М. В., Кліщ, І. М., & Марущак, М. І. (2013). ВПЛИВ ХАРЧОВОЇ ДЕПРИВАЦІЇ НА ПОКАЗНИКИ ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ТА СИСТЕМИ АНТИОКСИДАНТНОГО ЗАХИСТУ ПЕЧІНКИ ЩУРІВ. Медична хімія, 15(1). https://doi.org/10.11603/1681-2557.2013.v15.i1.1681

Номер

Розділ

Оригінальні дослідження