ВПЛИВ ХАРЧОВОЇ ДЕПРИВАЦІЇ НА ПОКАЗНИКИ ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ТА СИСТЕМИ АНТИОКСИДАНТНОГО ЗАХИСТУ ПЕЧІНКИ ЩУРІВ
DOI:
https://doi.org/10.11603/1681-2557.2013.v15.i1.1681Анотація
Активація пероксидного окиснення ліпідів на фоні харчової депривації на 5-ту добу експерименту в щурів призводить до зміни активності ферментної ланки системи антиоксидантного захисту, що проявляється напруженням захисних механізмів протягом перших трьох діб та виснаженням антиоксидантних резервів у крові й гомогенаті печінки через 5 діб аліментарного голодування.
##submission.downloads##
Опубліковано
2013-11-22
Як цитувати
Гембаровський, М. В., Кліщ, І. М., & Марущак, М. І. (2013). ВПЛИВ ХАРЧОВОЇ ДЕПРИВАЦІЇ НА ПОКАЗНИКИ ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ТА СИСТЕМИ АНТИОКСИДАНТНОГО ЗАХИСТУ ПЕЧІНКИ ЩУРІВ. Медична хімія, 15(1). https://doi.org/10.11603/1681-2557.2013.v15.i1.1681
Номер
Розділ
Оригінальні дослідження