ВПЛИВ ПОЛІТРАВМИ НА ДИНАМІКУ АНТИОКСИДАНТНО- ПРООКСИДАНТНОГО БАЛАНСУ В ТКАНИНІ ПЕЧІНКИ У ДИНАМІЦІ ПОЛІТРАВМИ

Автор(и)

  • Д. В. Козак Ternopil State medical University

DOI:

https://doi.org/10.11603/1681-2557.2014.v16.i1.3977

Анотація

Експериментальна політравма супроводжується вираженою ліпопероксидацією і недостатністю механізмів антиоксидантного захисту впродовж 28 діб посттравматичного періоду. При застосуванні карбацетаму в дозі 5 мг на кілограм маси тварин протягом двох тижнів після нанесення травми відзначали нормалізацію вмісту вторинних продуктів ліпопероксидації, значне зростання активності каталази і зміщення антиоксидантно-прооксидантного балансу в бік переважання антиоксидантних механізмів.

Біографія автора

Д. В. Козак, Ternopil State medical University

Medical Biochemistry, Prof.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-05-25

Як цитувати

Козак, Д. В. (2015). ВПЛИВ ПОЛІТРАВМИ НА ДИНАМІКУ АНТИОКСИДАНТНО- ПРООКСИДАНТНОГО БАЛАНСУ В ТКАНИНІ ПЕЧІНКИ У ДИНАМІЦІ ПОЛІТРАВМИ. Медична хімія, 16(1). https://doi.org/10.11603/1681-2557.2014.v16.i1.3977

Номер

Розділ

Оригінальні дослідження